Direktlänk till inlägg 23 januari 2012

Lundresa nr 1

Av Malin Tydell - 23 januari 2012 17:11

Just nu sitter jag och är så oerhört rörd av alla mina människor som är så snälla och underbara - tack från hela mitt hjärta för alla dessa fina ord, tankar och välmening.


Jaha - Lund nr 1 - tror det kommer bli många resor framöver... Givetvis blev vi lite försenade när trafiken stod stilla och vi sedan kommer fram till en hel stad av sjukhus och avdelningar. Så stort där är och så lantliga vi kände oss. Vi parkerar ju även givetvis längst bort i ett stort parkeringshus så vi fick halvspringa runt på känn innan vi kom rätt. Bra start. Upplevde ett i-världsproblem hemma i morse - vad är lämplig klädsel för ett besök hos onkologen - hur töntigt som helst men ändå något som upptog tankarna en kort stund. Men allvar - jag stod alltså och funderade på lämplig klädsel - svart, absolut inget svart, bekvämt eller något helt tokigt - så det blev lite av varje.


Vi träffade sammanlagt 4 läkare, 1 sjuksköterska och en kurator och resultatet blev följande preliminära planering:

Operation med sjukhusvistelse 2-3 veckor beroende på hur svårt jag kommer att ha att äta etc efteråt. Därefter strålning varje vardag i ca 5-6 veckor (det finns då ett patienthotell att bo på i samband med detta). På onsdag får jag veta om denna preliminära planering är fastslagen eller om något förändras. VIKTIGAST AV ALLT: PROGNOSEN ÄR GOD och DENNA FORM AV CANCER ÄR INTE ÄRFTLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu kommer här ett par rader som känsliga läsare bör stå över. I bästa fall kan man genomföra operationen via munnen - i annat fall borras käken upp och öppnas som en bok - alltså jag trodde jag skulle svimma (Lauri såg ut som han skulle svimma). Fy fan vad äckligt - men för att uttrycka mig salutogent - vilken tur att det faktiskt finns läkare som vill arbeta med detta. Lauri kan fortfarande inte prata om detta utan att få ångest som tar sig kroppsliga uttryck. Jag fick en sjuk tanke - jag ser framför mig filmen Predator/Rovdjuret - så kommer jag att se ut. Tur är att jag slipper se det.


Efter avslutat besök skulle vi då leta upp bilen - vi kom på att det finns ett Seinfeltavsnitt där de irrar runt i ett parkeringshus - precis så var det! Många filmhänvisningar märker jag men efterson livet fortfarande känns som en film passar det bra. Vi stannade och käkade på Väla på vägen hem och köpte med gräddbullar hem - mmmm så gott men så mätt man blir. Eftersom jag ska äta bakelser, pizza etc nu för att lägga på mig lite hull som en julskinka passade gräddbullar bra idag. Är trött i själen så nu slutar jag skriva här - det räcker nog bra såhär just nu eller hur?



 
 
Ingen bild

Ingalill o Mauri

23 januari 2012 18:14

Ví tänker på dej med en stooooooooooor kram

 
Ingen bild

Ylva

23 januari 2012 20:41

Åh vad fint att höra att prognosen är god, heja, heja! För övrigt skrattade jag högt i min ensamhet när jag läste delar av det här inlägget, gillar din humor :)

 
Ingen bild

Johan

23 januari 2012 21:05

Gott att läsa Malin!!

 
Ingen bild

Jaana

23 januari 2012 21:21

Vad skönt och höra att prognosen är god!

 
Ingen bild

Pernilla

23 januari 2012 22:24

Yes! Va bra!! Jag måste hålla med-du har en bra humor. Låt aldrig cancern vara viktigare än din humor....! Önskar jag va hemma så jag kunde hjälpa till med vardagen.
Sköt om dig, kram
Sanna och Yusuf hälsar till Felicia:-))

 
Ingen bild

Sigrid

23 januari 2012 22:53

Härligt att höra att prognosen är bra och att den inte är ärftlig:) Patienthotellet är helt ok och har trevlig personal.Kramar till er alla:)

 
Ingen bild

Morbror Stig Med Familj

24 januari 2012 10:17

Alla våra tankar går till dig och din familj! Skönt att du är så postiv Malin! Vi tror på dig, vi ses snart

 
Ingen bild

Daria

24 januari 2012 19:23

Jag är glad att jag inte har sett predator, för då fick jag inga bilder i huvet. Det låter tungt o läskigt men samtidigt så himla skönt att det finns folk som vet hur man gör. Jag menar, att det ens är ett alternativ. "vi sågar här, syr där o sen är du cancerfri" Wow! (ok, det var lite förenklat men ändå) Hur som helst, Seinfeld har jag sett, och vet precis vilket avsnitt du menar... när Elaine har köpt en guldfisk som inte klarar sig så länge i plastpåsen... o de bestämmer sig för att dela på sig för att hitta bilen snabbare.. o alla kommer bort... o sen blir de kissnödiga.. haha.. bra avsnitt.
Malin, tänker på dig. vet knappt vad jag ska skriva. kanske därför jag babblar om seinfeld. jag tänker bara att det här måste ju vara "IT" sen har du bara flera år med kärlek och lycka framför dig... så är det nog. din olyckspott är full nu! d e ju bra :) en stor kram till dig.

 
Ingen bild

Ann-Kristin

31 januari 2012 23:05

Jaha, nu vet i alla fall bilen vägen till sjukhuset och hur parkeringsplatsen funkar:) Om DU nu skulle komma på att du inte VILL åka eller hittar till Lund.
Solen går upp kl 8.00 i morgon och kommer att lysa på dej hela dagen.
kram till dej

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Tydell - 18 januari 2017 22:13

Nu är det dax igen att skriva lite. Precis idag, onsdagen den 18/1, för 5 år sedan fick jag beskedet att jag hade 3 cancertumörer. Det känns som att det var hundratals år sedan och samtidigt som att det var ett par veckor sedan. På dessa 5 år har båd...

Av Malin Tydell - 11 augusti 2015 20:10

Det var ett tag sedan jag var här..... tiden löper på. Uppdaterar lite, främst till Helena med man med samma åkomma som nyligen avslutat sin strålbehandling. Även om vi inte träffats eller känner varandra vill jag förmedla att jag tänker på er!  De...

Av Malin Tydell - 30 april 2014 21:23

Nu var det dax för lite uppdatering tyckte jag. Största nyheten måste väl vara att jag har ätit upp mig till 52 kilo! Tänk så mycket jag har stoppat i mig. Basen i min diet består av grädde och smör som kompletteras med diverse annat. Jag har ett lit...

Av Malin Tydell - 25 september 2013 11:15

Nu har jag besiktigats igen. Uppföljning av tandläkare, läkare, käkkirurg, dietist och röntgen - resultat - U.A. dvs det ser så bra ut! Det är ju så skönt. Efter dessa besök är själen trött - för det smyger ju sig in tankar kring "tänk om"... Men nu ...

Av Malin Tydell - 20 augusti 2013 21:32

Dax för lite nyheter tänkte jag. Ungefär vid denna tiden förra året märkte jag att jag hade överlevt - har bara grötiga äckliga minnen i stort sett från 7/2 till typ mitten av augusti 2012. Inte så att allt vände som en pannkaka men ungefär vid denna...

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<<
Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards